Galleri
Tilfredse kunder
Vi er super glade for den unik hånddrejet dansk produceret stentøjsserie vi sælger fra Vangs.
Vi har valgt det som et af vores primære og faste produkter fremover.
Hawliv Hvide Sande
Bestil din egen linje engros
Har du et ønske om at få drejet din egen linje i stentøj?
På Vangs Keramiske Værksted møder du åbenhed og samarbejde omkring kreeringen af din egen linje.
Det kan handle om en eller flere produkter, men der er tale om et potentiale på flere 1000 enheder om året.
Du leverer idéerne, vi leverer håndværket. (Kun halvfabrikat)
Vores stentøj er brændt ved 1250 grader. Det tåler almindelig opvaskemaskine, industriopvasker og ovn, men ikke microovn.
Messer
Her finder du en liste over de messer, hvor du kan møde Vangs Keramiske Værksted og købe/bestille vores produkter:
Vangs Keramiske Værksted tager ikke på messer det næste år. En gang imellem har vi åbent for privatsalg. Følg de sociale medier for næste åbning.
Heidi Vang
Heidi bor sammen med hendes Græsk/danske mand og deres datter på 14 år, i et Amerikansk bjælkehus på landet, i Gestelev ved Ringe på Midtfyn.
Når hun ikke arbejder med leret, dyrker hun karate og styrketræning.
”Jeg mistede min far alt for tidligt. Det lærte mig at livet skal leves og drømmene udleves dagligt, ugentligt, årligt. Det er de mennesker vi inviterer ind i vores liv, som har den sande betydning og hvis vi aldrig inviterer nye, svinder chancerne for at lære og opleve nyt”
Igennem arbejdet med leret får jeg en følelse af zen. Jeg er stadig til stede, men med en lille forsinkelse i mit nærværd med andre.
Uddannelser.
- Pottemager i 1996
- Personlig Træner i 2015
- Rejseleder i 2016
- Instruktør og kursusleder i Hjemmeværnet 2017
- NLP Business Practitioner i 2019
- ESG (Bæredygtighed CO2 aftryk, social og lokal ansvarlighed, kontinuerlig uddannelse og åbenhed i ledelsen)
Erfarring: Heidi Vang fungerede som skuemester (sensor) på pottemageruddannelsen i 10 år frem til at den lukkede for ca. 20 år siden.
Historien:
Tiden med pandemien Covid 19 i Danmark, gav den enkelte dansker mere tid. Det førte til større interesse for håndarbejde og en kraftigt øget interesse for håndlavede produkter generelt. Gerne den slags, der kom med en særlig historie tilknyttet.
Efterspørgslen i butikkerne blev ændret fra ”billigst muligt Danish Design made in China” til ”Danish Design must be made in Denmark”.
Ikke alene skulle produkterne være skabt af danske hænder, men de skulle også være produceret med omtanke for vores natur, og være bæredygtige i forhold til ansattes arbejdsvilkår og genbrug. Fødevaresikkerhed og arbejdsmiljø var også i højsæde.
Uvidende om markedets potentiale, fik pottemager Heidi Vang genopstartet hendes gamle erhverv keramikken, ude i hendes kun 64 kvadratmeter store værksted i Gestelev på Fyn. Der var ingen plan, intet mål. Hun ville blot genfinde sit gamle erhverv, og se om en enkelt eller to emner kunne sælges. Der var endnu ingen ambitioner.
De første 4 brændinger gik rigtigt skidt, men selv om det hele mere eller mindre var 2. sortering, blev det omgående solgt. Hurtigt gik det op for Heidi, at hun stod med ikke kun en levevej for sig selv, men også et vækstpotentiale til en keramisk fabrik, hvilket havde været hendes drøm da hun holdt som pottemagersvend i 1999.
Heidi måtte sætte en strategi og holde fast i den.
Hun havde 12 års dyrt betalte erfaringer som selvstændig i fitnessbranche. Ud fra de erfaringer lagde hun en plan om, at gøre noget ingen andre keramikproducenter gjorde. Heidi ville producere keramiske emner af eget og andres design udelukkende til salg engros. Ingen butik eller webshop for private. Lavest mulige pris for engros kunden, dog ikke under en dækningsprocent på 40. Keep it simple.
Det virkede omgående og allerede indenfor 6 måneder blev den første medarbejder ansat og der blev købt en ovn mere.
Forhandlernetværk og halvfabrikatkunder blev allerede i 2022 udvidet med Tyskland. Der var efter første messe i Hamborg, 25 nye forhandlere. Men Heidi blev hurtigt klar over, at det krævede meget mere end deltagelse på en messe, at skabe et stort kundegrundlag i Tyskland. Ydermere oplevede hun, at rigtig meget keramik gik i stykker under forsendelsen. Med en lav dækningsgrad blev pakketid og ødelagt keramik en kritisk faktor. Der skulle tænkes nye tanker.
Med 4 timeansatte i produktionen blev pladsen i det lille værksted meget trang og Heidi huskede, hvordan hun fra sit barndomsværelse, kunne se over på de smukke tulipanmarker på Boltinggaard Gods og drømte om at bo der. Hun spurgte godsejer Peter-Vilhelm Rosenstand, om han kunne finde plads til et større keramikværksted. De gik i forhandling og efter et år stod lokalerne klar.
Håndværket skulle dog genlæres. Heidi oplevede at der var flere ordre, hun måtte afvise på grund af manglende kompetencer. Samtidigt med at hun alle ugens dage selv trænede hendes keramiske færdigheder gode igen, søgte hun forgæves pottemagere i hele Europa.
Der kom løbende nye medarbejdere til, der skulle oplæres, Vang teamet blev dygtigere og hurtigere til forarbejdning af leret. Målet om at andre end Heidi kunne producere mere end 50% af emnerne kom nærmere.
En ny plan kunne sættes. Der skulle søges midler og laves vækstplaner.
Vangs visioner
Om Vangs Keramiske Værksted
Når du besøger Vangs Keramiske Værksted på det smukke Boltinggaard Gods, finder du Heidi siddende ved sin drejebænk i gang med at producere smukke krus. De erfarne hænder får det til at se ud som en leg. Værkstedet er stort. Omkring hende summer de ansatte. To er, ligesom Heidi, i gang med at dreje, mens en anden er i gang med at trække hanke. Og ved den store ovn står endnu en medarbejder i færd med at sikre temperaturen på næste brænding. Den sidste pakker et læs af smukt glaserede tallerkener og kopper i kasser, klar til afhentning. Selvom stedet emmer af ro, tryghed og fordybelse, er det tydeligt: Det her er en fabrik, der producerer hånddrejet dansk keramik.
Historien hertil går gennem hårdt arbejde, en nøje gennemtænkt forretningsplan, analyser af prisniveauer og produktionsplaner – kort sagt en vækstplan.
I 1996 blev Heidi uddannet pottemager, men hendes færd var ikke ligefrem – hun skulle så utrolig mange krumspring igennem. Efter at have lagt pottemagerlivet på hylden i næsten 20 år, genfandt hun sin gamle passion. Det var under corona og i hendes kun 64 kvadratmeter store værksted i Gestelev på Fyn. På sin fars gamle drejebænk og med en brugt brændeovn begyndte keramikken at flyve ud af værkstedet og ind i armene på glade kunder. Heidi opdagede, at der i den grad var efterspørgsel på keramik, der var lokalt hånddrejet. Den efterspørgsel ville Heidi gerne imødekomme.
Heidis lille værksted blev begyndelsen, men hendes ambitioner var større end dette. Hun ønskede at skabe en fabrik. Heidi havde den nødvendige erfaring med sig om, hvad der kan skabe en solid forretning. Med styr på systemer, analyser og strategier lavede Heidi en nøje gennemtænkt plan, som ingen anden dansk keramiker havde prøvet før. Heidi valgte at producere sin keramik udelukkende til engroshandel og til den lavest mulige pris. Ingen butik eller webshop for private, kun engros. Når der er efterspørgsel på hånddrejet dansk keramik gør det intet, at det er synligt hånddrejet, hvilket tillod Heidi at dreje sin keramik effektivt. Hvert eneste produkt blev og bliver stadig nøje beregnet for at sikre den laveste pris til sine forhandlere. Mantraet blev: Hjælper jeg mine forhandleres forretning med at blomstre, vil min virksomhed også blomstre.
Heidis strategi bar frugt. Efter 6 måneder blev den første medarbejder ansat, og der blev købt en ovn mere. I 2022 trådte Vangs Keramik ind på det tyske marked, og medarbejderantallet var nu oppe på 4. Det lille værksted var simpelthen for småt, og det blev tid til at finde nye og større rammer for den voksende virksomhed.
Heidi mindedes, hvordan hun fra sit barndomsværelse betragtede de smukke tulipanmarker ved det billedskønne gods i nærheden – Boltinggaard Gods. Hun huskede, hvordan hun aftalte med sig selv, at der ville hun bo en dag. Hun lod sig selv drømme om et stort værksted på det smukke Boltinggaard Gods med plads til både flere medarbejdere og til at eksportere keramik ud over Danmarks grænser. Hun spurgte godsejer Peter-Vilhelm Rosenstand, om han kunne finde plads. Et år efter stod lokalerne klar.
I dag er Vangs Keramiske Værksted en fabrik, men ikke en fabrik der sløser med sine ressourcer – det er en fabrik, der bruger sine ressourcer med allerstørste omhu. Heidi har fem ansatte, og 150 forhandlere fordelt i Norge, Sverige, Island, Tyskland og Danmark. Og vækstrejsen fortsætter! Heidis ambition er endnu flere glade og tilfredse forhandlere og en stærk grøn profil, der sikrer, at fabrikken kan fortsætte med bæredygtig omtanke for både miljøet og Heidis ansatte